Een eigen website starten die u gemakkelijk zelf kunt aanpassen

Geplaatst op 20-08-2022

Categorie: Computer en internet

Een eigen website starten en op ieder gewenst tijdstip kunnen inloggen om de inhoud aan te passen, dat wordt mogelijk met het CMS systeem van Vrolijk Internet Services. Het CMS systeem van Vrolijk Internet Services is ontwikkeld in de scripttaal PHP en kan eenvoudig op een webhostingpakket worden geïnstalleerd.

Er komt na de installatie van het CMS systeem een beheeromgeving beschikbaar, waarmee u op een gebruiksvriendelijke wijze content kunt toevoegen aan uw nieuwe website. Zo is er een afzonderlijk scherm waarbinnen u de pagina’s kunt beheren. Via dit scherm kunt u eenvoudig een overzicht zien van de bestaande pagina’s en een nieuwe pagina aanmaken. Ook kunt u bestaande pagina’s aanpassen of weggooien.

Net als dat u pagina’s kunt aanmaken, wijzigen of verwijderen kunt u dit ook doen met formulieren op uw site. Zo kunt u het bestaande contactformulier (dat tijdens de installatie van het CMS programma wordt aangemaakt) wijzigen. Ook kunt u nieuwe formulieren toevoegen of formulieren verwijderen. Wanneer u een formulier heeft aangemaakt, zal het systeem een shortcode genereren voor het nieuwe formulier. Dit is een code die u binnen uw website kunt plaatsen. Overal waar u de code heeft geplaatst, zal de bezoeker het formulier zien.

Dit kunt u ook doen met knoppen, afbeeldingen en banners. Via shortcodes kunt u deze onderdelen eenvoudig op uw website plaatsen. Er is een afzonderlijk onderdeel binnen de beheeromgeving genaamd “Website instellingen”. Hier kunt u onder andere de kleuren van uw site aanpassen. Voor de verschillende onderdelen van uw website kunt u via een kleurkiezer de kleur instellen. Nadat u de instellingen heeft opgeslagen, zullen deze direct voor de bezoeker zichtbaar zijn.

Het CMS systeem kan zowel met als zonder webhosting worden aangeschaft. Koopt u webhosting erbij, dan zal het CMS systeem meteen door Vrolijk Internet Services worden geïnstalleerd op uw nieuwe hostingpakket. Heeft u reeds hosting, dan kunt u in de online handleiding lezen hoe u het CMS systeem op uw hostingpakket kunt installeren.