Schol bereiden: tips bij het bakken van scholvis

Geplaatst op 08-12-2022

Categorie: Eten en drinken

Het bakken van schol is een populaire manier om dit heerlijke visgerecht te bereiden. Schol is een zachte, witvis met een subtiele smaak en een stevige structuur, wat het perfect maakt om te bakken.

Er zijn verschillende manieren om schol te bakken, maar een van de meest eenvoudige en populaire methodes is het bakken in de oven. Hier is hoe je het doet:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  2. Maak de schol schoon door de kop en graten te verwijderen. Snijd de schol vervolgens in stukken van ongeveer twee centimeter dik.

  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de stukken schol erop. Bestrooi de schol met zout en peper naar smaak.

  4. Bak de schol in de oven gedurende 10-12 minuten, of totdat deze gaar is en mooi bruin van kleur. Let op dat de schol niet te lang in de oven blijft, anders wordt hij taai en droog. Voeg voldoende boter toe.

  5. Haal de schol uit de oven en laat het even afkoelen voordat je het serveert. Serveer de schol met een knapperige salade of een lekkere saus naar keuze.

Bij het bakken van schol is het belangrijk om te zorgen dat de vis niet te lang in de oven blijft, anders wordt hij droog en taai. Houd de oven dus goed in de gaten en haal de schol eruit zodra hij gaar is.

Naast het bakken in de oven, is het ook mogelijk om schol te bakken in een pan op het fornuis. Dit kan bijvoorbeeld met een klein beetje olie of boter. Bak de schol aan beide kanten gedurende ongeveer 3-4 minuten, of totdat hij gaar is en mooi bruin van kleur.

Hoe je ook kiest om schol te bakken, dit heerlijke visgerecht is altijd een hit. Dankzij de subtiele smaak en stevige structuur is schol een ideale keuze voor een makkelijk en smakelijk gerecht. Probeer het zelf eens en geniet van de heerlijke smaak van gebakken schol.