HeliFlite / Slimmer werken, niet harder

Slimmer werken, wat is dat eigenlijk? Hoe kan het dat mensen dit moeilijk vinden? Ontstaat er stress door harder werken? Wat schiet je er mee op? Welke tips werken het beste voor jou? HeliFlite beschrijft:

Door de huidige economische situatie is slimmer werken meer dan ooit top of mind. Hier in investeren lijkt te lonen. Diverse websites geven aan dat Slimmer Werken eigenlijk hetzelfde is als Sociale Innovatie. Bedrijven worden krachtiger, worden innovatiever en de concurrentie is beter het hoofd te bieden. Dit terwijl de werkomstandigheden verbeteren en de carriere kansen toenemen!

Volgens ons is technische innovatie niet mogelijk zonder sociale innovatie. Er wordt ook wel eens gesproken over het nieuwe werken. Dit kan kloppen, maar is dit wel zo makkelijk in de praktijk? Kunnen de mensen nog wel de discipline opbrengen om al het werk gedaan te krijgen?

Als klacht krijgen we vaak te horen dat een bepaalde werkmethode of applicatie niet de hele lading dekt, te lastig werkt of mensen er niet volledig achter staan. Dat snappen wij; er is niet één oplossing. Iedereen is anders. Het gaat er om gedrag, ritme en cadans te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *